ενοικιαζομενα δωματια κυπαρισσια - An Overview

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάπτυξη ενός κυπαρισσιού είναι η τοποθεσία στην οποία φυτεύεται. Τα κυπαρίσσια προτιμούν υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και ευδοκιμούν σε περιοχές με άπλετο ηλιακό φως.

Στο Λιβάδι είναι το περίφημο γεφύρι του Κατουνιού και οχι του Καρουνίου !!!

Είναι μια σχετικά ήσυχη περιοχή, με αρκετά μαγαζιά για φαγητό και ποτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για να μείνετε αν ταξιδεύετε με τα παιδιά και την οικογένεια, ειδικά αν το λιμάνι άφιξης και αναχώρησής σας είναι ο Άγιος Κήρυκος.

Κατά μήκος του λιμανιού θα βρείτε ταβέρνες και καφετέριες και γενικά η περιοχή υποστηρίζει όλες τις τουριστικές υποδομές που θα χρειαστείτε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ AΡΘΡΑ Για περισσότερα άρθρα πατήστε εδώ για να κάνετε αναζήτηση στο

Πίσω από την παραλία, δίπλα στο δρόμο, βρίσκεται το σπήλαιο Θυννί στα Μαγιάτικα, που διακρίνεται δύσκολα και χρειάζεται προσοχή για να μπει κανείς. Η ονομασία Θυννί είναι τοπική και σημαίνει ζεστά, ρηχά νερά για να γεννούν τα εποχιακά ψάρια, όπως τα μαγιάτικα.

Μέσα στην άνοιξη, φυτεύουμε τους σπόρους σε γλαστράκια φυτωρίου χρησιμοποιώντας φυτόχωμα γενικής χρήσης.

Τα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι η κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα και ότι είναι πιο ήσυχα συγκριτικά με τις άλλες περιοχές όλο το καλοκαίρι.

Η διαμονή στο Μαγγανίτη μπορεί να σας περιορίσει με τις μετακινήσεις, αλλά είναι εξαιρετική επιλογή για να μείνετε ένα δυο βράδια.

Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες ξενοδοχεια κυπαρισσια λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.

Ιδανικός προορισμός για αυτούς που ψάχνουν ήσυχες και ήρεμες...

Μηχανή ή Αυτοκίνητο: Ποια Επιλογή Σου Ταιριάζει για τις διακοπές;

Δεν είναι εδώ το μοναδικό σημείο που η Λακωνία ακουμπά στην θάλασσα –κάθε άλλο: η Μάνη έχει το «βαρύ πυροβολικό» των παραλιών, η Μονεμβασιά είναι «καράβι που πλέει στη θάλασσα» που έλεγε και το διασημότερο παιδί της, ο Γιάννης Ρίτσος, και ο Γέρακας είναι η ελληνική απάντηση στα νορβηγικά φιορδ.

Ο φλοιός και οι ρίζες του δέντρου χρησιμοποιούνταν επίσης για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του πυρετού και των γαστρεντερικών προβλημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *